صبح صادق >>  راهبرد >> گزارش
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۲  ، 
کد خبر : ۳۶۰۷۵۳

 کام سیستان شیرین شد

پایگاه بصیرت / گروه سیاسی
دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم پس از شهادت آیت‌الله رئیسی هم ادامه دارد و در این راستا بزرگ‌ترین پروژه آب‌شیرین‌کن غیرساحلی کشور برای تأمین آب پایدار یک میلیون نفر از جمعیت سیستان و بلوچستان، در کنار 41 طرح گوناگون زیربنایی در این استان افتتاح شد.
 
رفع عطش یک میلیون سیستانی
بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن غیرساحلی (خشکی) ایران در استان سیستان‌وبلوچستان روز پنجشنبه به ‌بهره‌برداری رسید. با بهره‌برداری از آب‌شیرین‌کن غیرساحلی به ظرفیت 100 هزار مترمکعب در شبانه‌روز، آب آشامیدنی بخشی از شهر زاهدان و شهرها و روستاهای شمال استان سیستان‌وبلوچستان تأمین شد، به گونه‌ای که جمعیتی بالغ بر یک‌میلیون نفر از برکات این پروژه بهره‌مند شدند. 
«محمد مخبر» سرپرست ریاست‌جمهوری در مراسم افتتاح 42 طرح‌ عمرانی و زیربنایی در استان سیستان و بلوچستان به ارزش حدود ۸۶ هزار میلیارد تومان که به‌صورت ویدئو کنفرانس و البته با حضور وزیران نفت و نیرو در استان سیستان و بلوچستان انجام شد، گفت: «رئیس‌جمهور شهید، سفر‌های استانی خود را از استان‌های کم‌برخوردار آغاز کرد تا مشکلات آب، بهداشت، راه‌ها و گاز این استان‌ها به ویژه سیستان و بلوچستان برطرف شود. شهید رئیسی فقط سه سال رئیس‌جمهور بود، ولی خدمات و محبوبیت آنهایی که هشت سال رئیس‌جمهور بودند، اصلاً قابل مقایسه با ایشان نیست.»
طرح تأمین آب سیستان و زاهدان از سه راهی دشتک با برداشت آب از منابع آب زیرزمینی ‌هامون هیرمند، حرمک، شیله و لواریاب از ابتدای آذر ماه سال گذشته در دستور کار شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان قرار گرفته بود و به دلیل شرایط خاص آب موجود در منطقه از لحاظ کیفیت، برای ارائه خدمات مطلوب به مردم سیستان و زاهدان، شیرین‌سازی آب با نصب دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن به طرح اضطراری آبرسانی اضافه شد. «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیرو در سفر به سیستان و بلوچستان بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن خاورمیانه در خشکی را با هدف تأمین آب زاهدان و سیستان وارد مدار کرد.
بنابراین، طرح جامع تأمین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک با بهره‌برداری از بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن غیرساحلی به ظرفیت ۱۰۰ هزار متر مکعب در شبانه‌روز و بهره‌برداری از ۷۳ حلقه چاه، ۹۵ کیلومتر خطوط انتقال آب، ۱۱۰ کیلومتر خط برق بابت رفع مشکل کمبود آب زاهدان و سیستان با اعتبار 5500 میلیارد تومان افتتاح شد.
 شهید رئیسی همراه سیستان و بلوچستان
تأمین آب برای اقصی ‌نقاط سیستان و بلوچستان در حالی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت مردمی است که از همان ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، مسئله تأمین آب برای همه استان‌ها، به‌ویژه استان‌های مرزی و دچار تنش آبی تأکید شد. رئیس‌جمهور شهید با نگاه رفع محرومیت پس از سفر به سیستان و بلوچستان که شهریورماه 1400 انجام شد و همچنین دو سفر پس از آن اجرای پروژه‌های صنعت آب را برای سیراب کردن سیستان تشنه رقم زد.
«محمد کرمی» استاندار سیستان و بلوچستان درباره نگاه ویژه رئیس‌جمهور شهید به سیستان و بلوچستان گفت: «نگاه ویژه رئیس‌جمهور شهید به‌ویژه به منطقه شمال این استان باعث شد تا با اجرای طرح‌های آبرسانی حدود ۱۵ سال موضوع تأمین آب این منطقه تضمین شود.»
از دیگر پروژه‌های صنعت آب و برق سیستان و بلوچستان آبگیری سد مخزنی «شهری‌کور» برای مصارف کشاورزی و افتتاح طرح آبرسانی اضطراری از سد کهیر به ۴۰ روستای پایین‌دست و طرح آبرسانی به شهر هیدوچ از سد ماشکید علیا و ایستگاه پمپاژ ۱۱۰۰ لیتر بر ثانیه‌ای به همراه اجرای حدود ۲۰ کیلومتر خط لوله برای آبرسانی از آب‌شیرین‌کن‌ هامون هیرمند به منطقه سیستان بود.»
«محمدامین بارانی» مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در این زمینه گفت: «عملیات آبگیری سد «شهری کور» سراوان که با حضور وزیر نیرو آغاز شد، برای بیش از 1800 نفر اشتغال ایجاد کرده است.»
پایان نیم‌قرن وابستگی
«علیرضا قاسمی» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان هم اعلام کرد: «برای نخستین‌بار در تاریخ سیستان، وابستگی آب آشامیدنی ساکنان این منطقه به آب‌های خارج از حوزه سرزمینی ایران کاهش خواهد یافت و این موضوع التیام‌بخش نگرانی‌های ۵۰ ساله مردم سیستان برای تأمین آب آشامیدنی خواهد بود.»
وی افزود: «همزمان با افتتاح بزرگ‌ترین آب‌شیرین‌کن غیرساحلی کشور، آبرسانی و رفع تنش آبی ۷۵ روستای این استان با جمعیت ۳۳ هزار نفر انجام و ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر از مردم چابهار و کنارک از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند شدند.»
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان ادامه داد: «از ابتدای دولت تاکنون ۴۰۱ روستا با جمعیت ۱۴۸ هزار نفر آبرسانی شد و همچنین ۵۳۶ روستا با اقداماتی از جمله حفر و تجهیز، ارتقای دستگاه پمپاژ و اصلاح خطوط اضطراری رفع تنش آبی شد.»
 افتتاح پروژه‌های برق و گاز
همچنین، ۱۵ پروژه مربوط به شرکت برق منطقه‌ای استان، از جمله احداث خطوط اسپکه‌ـ نیکشهر (قطعه دوم) و خاش به خاش ۲، افزایش ظرفیت پست‌های چاه کیچی، سراوان، دامن، سرباز، جالق، چابهار ۲۳۰، جبرآباد، میل نادر، زابل ۱، زابل ۲، کهیر و نیروگاه گازی زاهدان افتتاح شد. نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان به ظرفیت ۱۲۶ مگاوات و با حجم سرمایه‌گذاری ۲۵ هزار میلیارد ریال احداث شده است.
دستاورد دیگر اینکه طرح‌های گازرسانی به شهرها، روستاها و صنایع سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم جان تازه‌ای گرفت و وعده رئیس‌جمهور شهید به مردم در راستای تحقق یک آرزوی دیرینه محقق شد و هم اکنون مردم این استان پس از سال‌ها از گاز شهری برخوردار هستند.
 بهره‌برداری از چند طرح دیگر
خدمات دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان به آب و برق و گاز محدود نمی‌شود. بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی ۱۶۴ تختخوابی پارس یکی از بزرگ‌ترین بیمارستان‌های بخش خصوصی با مدرن‌ترین تجهیزات روز دنیاست که در جنوب شرق کشور روز پنجشنبه با حضور وزیر نیرو در شهر زاهدان به بهره‌برداری رسید. همچنین حدود ۱۸۰۰ روستای سیستان و بلوچستان از خدمات ارتباطاتی بهره‌مند شدند. سه طرح بزرگ و شاخص درمانی و صنایع معدنی هم با سرمایه‌گذاری ۸۰ هزار میلیارد ریال از سوی بخش خصوصی در این استان افتتاح شد.
گفتنی است، در طول سال‌های اخیر نسخه‌های فراوانی از سوی مسئولان و کارشناسان امر برای حل مشکلات ناشی از خشکسالی در پهناورترین استان کشور، یعنی سیستان و بلوچستان پیچیده شد که برخی از آنها در همان ابتدای امر به شکست انجامید، اما در بین تمامی این طرح‌ها حدود دو سالی است که عزم‌ها جزم شده تا کورسوی امید در دل مردم سیستان و بلوچستان، به‌ویژه در منطقه سیستان که با خشکسالی‌های بیش از دو دهه، قهر طبیعت و بدعهدی کشور همسایه در پرداخت حقابه رودخانه هیرمند (سالانه 820 میلیون متر مکعب است) دست و پنجه نرم می‌کند، روشن شود.
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات